Onderhoud

Goed onderhoud garandeert een optimale werking van uw hefbrug, vermindert de kans op onverwachte storingen en zorgt voor een langere levensduur. Door achterstallig onderhoud kunnen uiteindelijk de kosten om een storing te verhelpen, veel hoger zijn.

Veiligheid

Veel belangrijker echter is het veiligheidsaspect. Ondanks dat een hefbrug probleemloos jaren kan functioneren, is het verstandig een monteur periodiek uw hefbrug te laten controleren.

Keuring

Voor deskundige keuring, onderhoud en reparaties kunt u terecht bij TSA hefbruggen.

Rai Keurmerk hefbruggen

Buiten de verplichte keuring vanuit de Arbo-wetgeving eist de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) dat een bedrijf die APK keuringen uitvoert, deze keuring verricht op een hefbrug die is goedgekeurd volgens het Rai Keurmerk Hefbruggen (uitgegeven door de Rai Vereniging)

Dit keurmerk staat onder toezicht van het Liftinstituut en is erkend door Bovag en RDW en bekend bij de Arbeidsinspectie.
Minimaal één keer per jaar dient uw hefbrug te worden gekeurd. Dit kan aan de hand van een Rai Keurmerk Hefbruggen, want dankzij dit keurmerk is de veiligheid van uw hefbrug beter gewaarborgd. Voor deskundige keuring, onderhoud en reparaties kunt terecht bij TSA hefbruggen.

Wanneer een hefbrug het Keurmerk draagt, betekent dit het volgende:

  • De hefbrug wordt jaarlijks gekeurd
  • de keuring wordt uitgevoerd door opgeleide keurmeesters
  • de hefbrug voldoet aan alle eisen, die zijn opgenomen in de Europese NEN-norm
  • de keuring wordt erkend door RDW en BOVAG en is bekend bij de arbeidsinspectie.
  • Sticker met een individueel keuringsnummer gekoppeld aan de hefbrug
  • Checklist met alle keuringspunten
  • Registratie van de keuring

Een keuringssticker is 1 jaar geldig. Na deze periode moet de hefbrug wederom gekeurd worden. Wij adviseren u de onderhoudsbeurt van uw hefbrug te combineren met een keuring.

Schakel ons in

TSA hefbruggen uit Alphen aan den Rijn is een bedrijf dat al ruim 14 jaar onderhoud aan autohefbruggen verricht. Met een team van deskundige en klantgerichte medewerkers verzorgen wij dagelijks de service en het onderhoud bij vele werkplaatsen. Ook voor verplaatsingswerkzaamheden, reparatie, en keuring van hefbruggen kunt u contact opnemen met ons bedrijf.

Neem contact op